The Blog
/
/
Nasveti za popolno nego kože doma zjutraj in zvečer

Nasveti za popolno nego kože doma zjutraj in zvečer

Nega kože je nepogrešljiv del rutine vsake samozavestne ženske

Samozavestne osebe imajo “tisto nekaj”, kar pritegne našo pozornost in jim hočemo biti čim bolj podobni.

Pravijo, da prava samozavest sije od znotraj navzven – in kaj je tisto, kaj pogledamo prvo, ko vidimo osebo, ki pritegne našo pozornost? Nedvomno nas prvo pritegne obraz, nasmešek in tista iskrica v očeh. Potem pa kaj hitro, koža. Wau, kako lahko ima tako sijočo, čisto kožo brez nepravilnosti?

Nega kože je zato nepogrešljiv del rutine vsake samozavestne ženske. Bodisi je to del jutranjega pripravljanja na službo, ali pa del večrene rutine, ko si dobesedno umijemo dan iz svojega obraza ter kožo pripravimo na spanec ter regeneracijo.

Navsveti našega medicinskega osebja za ustrezno negovanje kože doma

Kožo očistite dvakrat dnevno

Kožo očistite dvakrat dnevno. Svetujemo, da kožo očistite tako zjutraj (pred nanosom ličil ali druge kozmetike za čiščenje kože) ter zvečer pred spanjem (za odstranitev ličil in umazanije, ki se je nabrala čez dan).

Ne pozabite na uravnavanje pH-ja vaše kože

S tem ko kožo očistite jo pripravite na nego, ki sledi – po čiščenju s gelom/peno/mlekom jo osvežite s tonikom, ki uravna pH kože.

Izberite kremo in serum, ki sta primerna za vaš tip kože (po možnosti z SPF zaščito)

Za tem nanesite serume, ki so primerni za vaš tip kože. Zatem nanesite kremo, ki je primerna za vaš tip kože. Odlično je, če krema za vlaženje ob enem vsebuje še SPF zaščito.

Če je vaša koža mešana do mastna uporabite več seruma in manj kreme, če je vaša koža normalna do suha, pa uporabite manj seruma in več kreme za vlaženje. Tako bo vaša koža v ravnovesju.

Uporabljajte tako serum kot tudi kremo za celostno negovanje kože

Našim pacientkam in obiskovalkam, ki uporabljajo dr. E. Voss profesioanlno kozmetiko priporočamo, da uporabljajo oboje, torej kremo in serum.

Serum je tisti, ki prodira globje, v dermis, spodnjo plast kože. Poskrbi za tisto, kar našemu podkožju manjka. Ima različno dolge verige hialuronskih klislin. Krema pa poskrbi za zaščito naše kožne bariere na epidermisu oz. naši povrhnjici. Ta naj bo prilagojena našemu tipu kože in temu primerna tudi po težini. vsebuje 100% UVA in 84% UVB zaščito, kar upočasni staranje naše kože za kar 50%.

V naši spletni trgovini lahko najdete profesionalne Dr. E. Voss kozmetiko, ki ustreza vašemu tipu kože. Če bi držali “recešta” zgoraj, bi svetovali najprej nanos HYA 4 seruma (glede na vaš tip kože).

Nato sledi nanos LIA 6 kreme. Če ste nagnjeni k bolj mastni koži, priporočamo več seruma in manj kreme – če imate bolj normalno – suho kožo, priporočamo obratno – manj seruma in več kreme.

Ne pozabite na večerno nego

Ob koncu dneva obvezno odstranite ličila in ponovite postopek nanosa krem. Seveda se lahko produkti razlikujejo – zvečer se lahko uporabijo tudi nočne kreme, kreme za okoli oči, retinol in drugi produkti, ki dopolnijo vašo osnovno rutino. Enkrat tedensko nanesemo na obraz tudi piling ter masko, ki ustreza vašemu tipu kože za piko na i.

In kaj lahko naredimo doma, da poskrbimo za čimbolj čisto okolje za našo kožo?

  • redno menjavanje posteljnine,
  • vsak dan sveža brisača, ki naj bo namenjena samo za obraz. Tukaj se hitro nabere umazanija in razmnožijo bakterije, ki poskrbijo za nečistoče na našem obrazu,
  • redno umivanje rok in čim manj dotikanja obraza,
  • redno čiščenje telefonskega ekrana in površin, katerih se veliko dotikamo ( miške, tipkovnica…).
Tag:
Share

Dodaj odgovor

Popular Post
Instagram
shop-sidebar-banner-1
Make Beauty